2.11.2010

Katastrofalen odnos potencialnega delodajalca 2

Objavljeno v Saj ni res pa je 16:31 avtor Poslovna svetovalka z napako

Kot obljubljeno, nadaljujem zgodbo prijateljice, ki je odšla na razgovor za sanjsko službo polna pričakovanj in upov, odšla pa povsem šokirana nad odnosom potencialnega bodočega delodajalca.

Za službo se ni odločila. Pravi, da je dilemo zelo hitro rešila, ko je enkrat uredila svoje misli. Gospodu direktorju je napisala mail v katerem se je zahvalila za priložnost in sporočila, da se za službo ni odločila, da jim želi še veliko poslovnih uspehov itd. Njen odgovor je bil prijazen in je verjetno ustrezal vsem nenapisanim pravilom bontona v poslovnem komuniciranju.

Že čez nekaj deset minut je prejela odgovor: “Pozdravljeni! Veseli smo, da se niste odločili za delovno mesto v našem podjetju, saj smo prepričani da zanj zaradi pomanjkanja občutka za čas in ljudi, niste ustrezni. Žal v vas ne vidimo odgovorne, dosledne in organizirane osebe, ki jo iščemo. Verjetno razumete, da ne želimo ponoviti napake in na delovno mesto še enkrat zaposliti nekoga, ki dela ne bo sposoben opravljati v skladu z našimi pričakovanji. Lep pozdrav, XYX.”

Kaj za vraga?!!??!?? Resno moten, nevljuden, nečloveški, občutljiv, zmešan, zafrustriran? Hm, ja, vse to. Pravzaprav je čisto vseeno, kaj je vzrok za tak odnos z njegove strani, ključno se mi zdi, da se prijateljica ni odločila za to delovno mesto, saj bi to najverjetneje pomenilo nočno moro od ponedeljka do petka, od 9h do 17h, včasih pa tudi kakšno uro ali dan dlje. Si predstavljate, da bi sprejela in prišla na prvi dan službe minuto prezgodaj, za kosilo naročila purana namesto piščanca, opravljeno nalogo odkljukala namesto prečrtala ali pa se celo predolgo obirala za odhod k frizerju?

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

 1. tatoslotatoslo pravi,

  2.11.2010 ob 18:14

  mirno bi lahko namesto XYX pisalo pravo ime in priimek in firma, kot usluga potencialnim iskalcem zaposlitve, s slabšo intuicijo… Poleg tega si takšno gov… prav zasluži “reklamo”

 2. podplat pravi,

  3.11.2010 ob 08:47

  Ja, ja takle mamo. Prijavil sem se na razpis v javno službo.
  Dva meseca je že od takrat, pa niso naredili niti predizbire. Enkrat dvakrat tedensko pokličem tja, pa vedno isti odgovor. Ustrezam vsem pogojem, pa verjetno niti do razgovora ne bom prišel.
  Kak mesec nazaj sem dobil odgovor od neke druge firme, da niso sprejeli nobenega kandidata. Komaj sem se spomnil, da sem pred pol leta polsla prijavo na to podjetje. Žal se delovnega mesta nisem več spomnil.
  Ja, ja takle mamo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !